Hugin-2013.0.0 udgivelsesnoter

Hugin er mere end bare en panorama-stitcher.

Ændringer siden 2012.0.0

Den største ændring er en redesignet grafiske brugerflade (GUI). Brugerfladen består nu af tre tilstande: Simpel, avanceret og ekspert. Den simple brugerflade er for den nye panoramafotograf og tilbyder alle værktøjer til oprettelse af dit panorama. Du kan også bruge denne tilstand, hvis du har et simpelt, ligetil panorama. Den simple brugerfladetilstand bruger "Hurtig-preview"-vinduet som hovedvindue. Den avancerede brugerfladetilstand tilbyder dig flere valgmuligheder for at forbedre dit panorama. Den bruger panorama-editoren som hovedvindue. Eksperttilstanden giver dig adgang til alle valgmuligheder og funktioner, som Hugin tilbyder. Det er her, du kan optimere dine komplikerede, multilags-, mosaik-, multistak-, og så videre, panoramaer. Den bruger også panorama-editoren som hovedvindue.

Hugin til Mac OS X har skiftet fra Carbon til Cocoa og er nu fuldt ud 64bit.

Nye værktøjer tilføjet:

Andre forbedringer

Sprog

De fleste oversættelser er blevet opdateret for denne udgivelse.

Opgradering

Opgradering fra tidligere versioner af Hugin burde ske uden gnidninger. Hvis du alligevel har problemer med gamle indstillinger, kan disse nulstilles i indstillingsvinduet ved at klikke 'Indlæs standarder'.

Det anbefales på det kraftigste at sætte standard-kontrolpunktsdetektoren til Hugin's CPFind. Dette er den eneste kontrolpunktsdetektor, der aktivt understøttes af Hugin. Tredjepartsgeneratorer er muligvis kompatible gennem arkitekturen for udvidelsesmoduler.

Kompilering

Brugere, der kompilerer fra kildekoden, kan referere til listen over afhængigheder og de platformspecifikke kompilerings-processer, der beskrives i wiki'en. Mere information i README- og INSTALL_cmake-filerne i tar-filen.

Download

Hugin kan findes på SourceForge og Launchpad.

Brugerfællesskaber producerer eksekvérbare filer til deres respektive platforme. Eksekvérbare filer vil sansynligvis blive annonceret indenfor få dage fra udgivelsen af denne tar-fil på postlisten og føjes til download-sektionen på SourceForge.

Kendte problemer og løsninger

Der er et kendt problem ved kompilering af Hugin med CMake 2.8.5rc2.
Løsning: Opgradér til en nyere CMake-version.

Mac OS X:

- Mac OS X Tiger (10.4) understøttes ikke længere.
- PPC-platformen understøttes ikke længere.
- OpenMP-aktiveret enblend understøttes nu på Mac OS X Lion (10.7) og nyere.

En opdateret liste over punkter, der vurderes kritiske, inklusive diskussioner og løsninger er på issue tracker'en.

Tak

Tak til alle bidragere til denne udgivelse og medlemmer af hugin-ptx-postlisten, for mange til at nævne her.